Smokey Pepper Pesto!
Heerlijke rode pesto, voor bijvoorbeeld op een broodje op de borrelplank.
Benodigdheden:
Barbecue indirect
Rookhout (bv. esdoorn)
Staafmixer of blender
4 Rode (punt)paprika’s
1 Knoflook teen
2 Eetlepels Hongaarse paprikapoeder
1 Theelepel fijne zwarte peper
1 Theelepel fijn zout
40 Gram pijnboompitten
100 Gram Parmezaanse kaas
10 Gram verse basilicum
Extra Virgin olijfolie (zuurgraad onder 0,8%)
Snijd de (punt)paprika in en vouw ze open. Verwijder alle zaden en zaadlijsten.
Rook deze ca. 45 minuten op 150C. Voor dit recept heb ik een flinke chunck esdoornhout gebruikt. Direct op de gloeiende kolen voor een intense rookafgifte.
Verwarm tijdens het roken in een gietijzeren pan 1 eerlepel olijfolie. En bak de pijnboompitten tot deze goudbruin zijn.
Doe de Hongaarse paprikapoeder, de peper, het zout, de Parmezaanse kaas en de basilicum samen met 8 eetlepels olijfolie in de blender / staafmixer.
Zodra de paprika’s een zwart vel beginnen te krijgen, zijn ze gaar en mogen ze bij de andere ingrediënten.
Blend alle ingrediënten goed fijn. En vul naar smaak royaal aan met olijfolie naar smaak. Overdrijven mag zeker!
Schep de pesto in een weckpot en laat volledig op koelkast temperatuur komen.
Eet smakelijk!
Dit gerecht gemaakt? Plaats je creatie op social media en tag ons. Vinden we tof!
